Müzisyen Kalben’in ileri evre meme kanseri hastalığını ve hastalarını fark ettirmek için iki yıl önce kaleme aldığı “Yaşamak Var Ya” bestesi 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ne özel, Europa Donna Türkiye..
Müzisyen Kalben’in ileri evre meme kanseri hastalığını ve hastalarını fark ettirmek için iki yıl önce kaleme aldığı “Yaşamak Var Ya” bestesi 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ne özel, Europa Donna Türkiye Derneği öncülüğünde meme kanseri hastaları, hasta yakınları ve destekçileri tarafından yeniden seslendirildi. Koro videosu Europadonna Meme Sağlığı Instagram ve derneğin Youtube sayfalarında.
4 Şubat Dünya Kanser Günü vesilesiyle Europa Donna Türkiye Derneği öncülüğünde hayata geçen 74 kişilik sanal koro projesinde meme kanseri hastaları, hasta yakınları ve destekçileri yer alıyor. Projenin sanat yönetimini ve parça düzenlemesini Başak Doğan üstlenirken, görsel ve işitsel yönetimini de Başak Doğan’ın kurduğu Vokal Akademi gerçekleştirdi.
“Yaşamak Var Ya” bestesine imza atan sanatçı Kalben, projeyle ilgili şunları söyledi: “Yaşamanın değerini ve bu evrenle tanışmış olmanın güzelliğini birlikte anlamlandırabilmeyi; en zor zamanda bile ümit ettiğimiz ve sevgiyle çevrelendiğimiz bir düzen var etmeyi hayal ediyorum. Bu hastalıkla mücadele eden tüm kadınlara ve hasta yakınlarına kalbimden kuşlar gönderiyorum. Hiçbir acının bizi tanımlamasına izin vermek istemiyorum. Neşemizde, umudumuzda, yaşamaktan aldığımız hazları keşfetmekte buluşabileceğimize inanıyorum. İnsan insanın yarasına kayıtsız kalamaz, kalmamalı. Bu parçayı dinleyin, konuşun ve paylaşın! Çünkü “Yaşamak Var Ya”yı dinlediğinizde, izlediğinizde, aslında bir hastaya kulak vermiş, onu bir başka gözle görmüş, onun sesini çevrenize duyurmuş olacaksınız.”
4 Şubat Kanser Günü özelinde mesajlar paylaşan Europa Donna Türkiye Başkanı Violet Aroyo şunları söyledi: “Öncelikle bu güzel ve anlamlı projede bize ve tüm kadınlara destek veren herkese tüm kalbimle teşekkür etmek istiyorum. Meme kanseri gibi önemli tıbbi ve sosyal bir konuda bu proje aracılığı ile farkındalık yaratıp toplumu, özellikle de kadınlarımızı bilgilendirmeye ve onların yalnız olmadıklarını duyurmaya çalıştık. Geçtiğimiz yıl aktif hale getirdiğimiz Europa Donna Meme Sağlığı Instagram sayfamızla hasta ve hasta yakınlarını bilinçlendirmeye devam ediyoruz.”
Projenin sanat yönetimini ve parça düzenlemesini gerçekleştiren Vokal Akademi Kurucusu ve Sanat Direktörü Başak Doğan, koro fikrine dönüşen projeyi öyle anlattı: “Müziğin birleştirici ve iyileştirici gücünü bu kez umudumuzu paylaşmak için kullandık. Aramıza mesafeler girse de seslerimiz bir araya geldi, hep birlikte umut için, yaşama sevgisini paylaşmak için şarkı söyledik.”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.