Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, çocukları yazarlar ve farklı disiplinlerden sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor. “Evde Yazar Sohbetleri” başlığıyla çevrim içi olarak yürütülen ve Çocuk Kültür Evi YouTube kanalı ile sosyal..
Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, çocukları yazarlar ve farklı disiplinlerden sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor.
“Evde Yazar Sohbetleri” başlığıyla çevrim içi olarak yürütülen ve Çocuk Kültür Evi YouTube kanalı ile sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma açılan video sohbetlerin Şubat ayı konuğu, Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden şair ve yazar Çiğdem Sezer oldu.
Çiğdem Sezer’in Çocuk Kültür Evi için özel olarak gerçekleştirdiği; yazar olma süreci, hayatı ve eserleriyle ilgili pek çok detaya yer verdiği keyifli sohbet, Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma sunuldu.
Etkinliğin ardından yazarın Günışığı Kitaplığı bünyesinde yayımlanan “Saklı Bahar”, “Hayat Pastanesi”, “Kamyon Kafe”, “Kahkaha Keki” ve “Son Şans Durağı” adlı kitapları, Çanakkale Belediyesi tarafından Çocuk Kültür Evi atölye programlarına devam eden çocuklara armağan edildi.
Çiğdem Sezer Kimdir?
Trabzon’da doğan Çiğdem Sezer, Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu. Hemşirelik ve öğretmenlik yaptı. Kıyı, Karşı, Çağdaş Türk Dili, Varlık gibi dergilerde şiirleri yayımlandı. İlk şiir kitabı Kanadı Atlas Kuşlar’ın (1991) ardından, Çılgın Su’yla (1993) Dünya Kitap Dergisi Şiir Ödülü’nü, Bir Şehrin Hatıra Fotoğraflarından (1998) ile Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü’nü, Dünya Tutulması (2005) ile 2006 Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’nü ve Küçük Şeyler Mevsimi (2016) ile 2017 Dağlarca Şiir Ödülü’nü aldı. Kapalı Gişe Hüzünler (1996), Denizden Geçme Hali (2009) ve Eyvah Annem Şiir Yazıyor (2017) adlı kitapları da bulunan Sezer, edebiyatın farklı türlerinde eserler verdi. Kent monografisi ve biyografi kitaplarının yanı sıra Aşklar ve Baharatlar (2008) ile Mavi Çayırın Kadınları (2013) adlı romanları var. Alfabeden Kaçan Harfler (2014) adlı çocuk şiirleri kitabıyla Türkan Saylan Sanat Ödülü’ne, Juju Beni Unutma (2015) adlı çocuk romanıyla Kocaeli ODTÜ Okulları Çocuk Edebiyatı Ödülü’ne değer görülen Sezer, 2018’de “Bayan Şeftali ve Alya” adlı resimli öykü dizisini yazdı. Hayal Vadisi (2011), Gizemli Yabancı (2014), Şahane Ekip (2015), Kayıp Gerdanlık (2017) adlı gençlik romanlarını Saklı Bahar (2017, ON8) ve Köprü Kitaplar koleksiyonunda yer alan Hayat Pastanesi (2017) izledi. Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu’nun (IBBY) 2020 Onur Listesi’ne giren Kamyon Kafe (2019) adlı romanının ardından son şiir kitabı Kahkaha Keki’ni (2020) de çocuklar için yazan Çiğdem Sezer’in son gençlik romanı, yoksul ve parçalanmış ailelerden gelen bir grup gencin hikâyesini anlattığı Son Şans Durağı (2021). Yazar, Ankara’da yaşıyor; bir kızı ve bir oğlu var.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.