Son Dakika: Çanakkale Teknopark Anadolu’da Yine Zirvede *** Biga’da Uyuşturucu Operasyonu Yapıldı *** CHP’li Güneşhan: “Deprem Bölgesinde Eğitim Büyük Sorun!” *** Gazetecilerden İl Genel Meclisi Başkanı’na Ziyaret *** 101 Anne Yüzlerce Öğrenci İle Buluştu *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Astım KOAH’a Dönüşür Mü ?

Prof. Dr. Mecit Süerdem, “solunumtv” kanalında solunum sağlığı hakkında önemli bilgiler verdi. KOAH’lı hastaların yaklaşık dörtte birinde de aynı zamanda astım da olduğunu belirten Prof. Dr. Mecit Süerdem, “Peki bu..

Astım KOAH’a Dönüşür Mü ?
Yayınlanma: 342 Okuma

Prof. Dr. Mecit Süerdem, “solunumtv” kanalında solunum sağlığı hakkında önemli bilgiler verdi.

KOAH’lı hastaların yaklaşık dörtte birinde de aynı zamanda astım da olduğunu belirten Prof. Dr. Mecit Süerdem, “Peki bu nasıl oluyor, çok yüksek bir oran çünkü bu. İkisi farklı hastalık olmasına rağmen nasıl oluyor da KOAH’lıların dörtte birinde aynı zamanda astım oluyor?” dedi

Bu Risk Faktörlerine Maruz Kalan Astım Hastaları KOAH Olabiliyor

KOAH’lı hastaların yaklaşık dörtte birinde de aynı zamanda astım da olmasının nedenin hastaların tedavilerine dikkat etmemeleri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mecit Süerdem, “Akciğer hijyenlerine dikkat etmemeleri, sigara içiyorlarsa sigarayı bırakmamış olmaları veya köyde yaşayan kadınların astım olmalarına rağmen halen biyoyakıt dediğimiz o maddeleri yakmaları ve o dumanı solumalarıdır. Astım, kontrol altına alınabilen tedavisi mümkün olabilen bir hastalık olmasına rağmen bu risk faktörlerine maruz kalan astımlı hastaları KOAHlı yapmakta. Böylece tedavileri zorlaşmakta ve hastalık kalıcı olmaktadır” diye konuştu.

Prof. Dr. Mecit Süerdem: “Hastalarımızın Onda Dokuzu Cihazı Doğru Şekilde Kullanamıyor”

Astım hastalığının KOAH’a dönmesinde çok önemli bir nedenin de, hastaların kullandıkları cihazları yanlış teknikle kullanması olduğunu açıklayan Prof. Dr. Mecit Süerdem şunları söyledi, “Ben bir örnek göstermek istiyorum. Cihazı salladım, nefesimi boşalttım. Cihazı dudaklarımın arasına aldıktan sonra yavaş ve derin nefes alacağım fakat almaya başladıktan hemen sonra cihazı aktifleştireceğim. Yani tüpe basacağım ve nefesimi tutabildiğim kadar tutacağım. Sonra nefesimi boşaltacağım. İşte doğru teknik budur. Ama bunu maalesef hastalarımızın onda dokuzu yapamıyor”.

(BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.