Son Dakika: Çanakkale Teknopark Anadolu’da Yine Zirvede *** Biga’da Uyuşturucu Operasyonu Yapıldı *** CHP’li Güneşhan: “Deprem Bölgesinde Eğitim Büyük Sorun!” *** Gazetecilerden İl Genel Meclisi Başkanı’na Ziyaret *** 101 Anne Yüzlerce Öğrenci İle Buluştu *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Kalesinterflex Porselen Plaka Üretim Hattı Açıldı

Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş; “Seramiğin geleceği olan porselen plakayı Kalesinterflex markasıyla üretip, dünyaya satıyoruz” dedi. Türkiye’de 66 yıldır Seramiğin Kalesi olan Kaleseramik, Çanakkale Çan’daki tesislerinde 3’üncü Kalesinterflex Üretim Hattı’nı..

Kalesinterflex Porselen Plaka Üretim Hattı Açıldı
Yayınlanma: 343 Okuma

Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş; “Seramiğin geleceği olan porselen plakayı Kalesinterflex markasıyla üretip, dünyaya satıyoruz” dedi.

Türkiye’de 66 yıldır Seramiğin Kalesi olan Kaleseramik, Çanakkale Çan’daki tesislerinde 3’üncü Kalesinterflex Üretim Hattı’nı hizmete açarak, global marka yolculuğuna önemli bir güç kattı. 34 milyon Euro’luk yatırımla bir yılda tamamlanarak 27 Temmuz’da hizmete alınan yaklaşık 1,5 milyon metrekare/yıl kapasiteli yeni hattaki üretimin yüzde 70’i ise ihraç pazarlarına yönelik olacak.

Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş, şunları söyledi: “Yeni hattımız, ürün gamımıza kazandırdığı kalınlıklar ve yeni ebatlarla Kalesinterflex’i, kullanım alanları ve uygulama çözümleri açısından daha da mükemmel ve eksiksiz kılıyor. Dünyada ilk kez 2005 yılında Kaleseramik tarafından üretilen Kalesinterflex’in, 3, 5, 6, 10, 12, 20 mm gibi farklı kalınlık alternatifleri, 160 x 320 cm’lik büyük ebadına karşın dayanıklı ve esnetilebilen yapısı ile öne çıkıyor. Sıcağa, darbeye, çizilmeye dayanıklı ve antibakteriyel olması, desen ve yüzey çeşitliliği, desenlerin 3D ile desteklenmesi ile seramik sektöründe fark yaratıyor.

Bu özellikleri ile de seramik kaplama ürünlerini alışılagelmiş kullanım alanları olan iç/dış cephe duvar ve yer kaplamalarının çok dışına taşıyor; mutfak tezgahlarından, mobilya kaplamalarına, hatta duvarda tablo gibi birçok alanda kullanımı mümkün hale getiriyor. Büyük ebatlı oluşu ve sunduğu eşsiz estetik tasarım olanakları ile dünyadaki seramik ve mobilya/dekorasyon alanlarındaki gelişen tüm moda trendlerini fazlasıyla karşılayarak, onlara ebat, renk, desen ve farklı yüzey seçenekleri ile yeni fırsatlar sunuyor.

Dünya seramik sektöründe hi-tec ürün olarak kabul gören Kalesinterflex, ayrıca üretim süreçlerinde de ileri teknoloji ve çevre dostu bir üretime sahip. Muadil üretimlerden; enerji, su, hammadde tüketimi, karbon emisyonu gibi alanlarda büyük avantajlarla ayrışan Kalesinterflex’i bugün dünyada seramiğin beşiği kabul edilen Çin’e bile ihraç ediyoruz”.

Kale Grubu’nun lokomotif şirketi ve Türkiye’nin ilk seramik yer ve duvar karosu fabrikası Kaleseramik, global marka yolculuğunu 34 milyon Euro’luk yeni bir yatırımla daha taçlandırdı. 27 Temmuz 2022’de Çanakkale’nin Çan ilçesinde temeli atılan 3’üncü Kalesinterflex Porselen Plaka Üretim Hattı, 27 Temmuz 2023’te Kale Grubu’nun 66. Kuruluş Yıldönümü ve Seramik Bayramı kutlamaları sırasında hizmete açıldı.

“Kalesinterflex’in Hikayesi 1999 Marmara Depremi’ne Dayanıyor”

Kalesinterflex’in hikayesinin aslında 1999 yılında yaşadığımız Marmara Depremi’ne dayandığını vurgulayan Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş, ürünün gelişim süreci ile ilgili şunları söyledi:

“Bugün çevre dostu ve ileri teknoloji üretimi ile dünya seramik sektöründe hi-tec ürün olarak kabul gören Kalesinterflex’in hikayesi, 1999’da yaşadığımız Marmara Depremi’ne dayanıyor. Kalesinterflex – büyük ebatlı porselen plaka üretimimizin fikir babası ise, sanayi dünyamızın duayen ismi ve grubumuzun kurucusu rahmetli İbrahim Bodur’dur. Marmara Depremi sonrasında, ‘Binaların yükünü nasıl hafifletebiliriz. Binaların bizi ilgilendiren bölümlerini hafifletmenin bir yolunu bulmalıyız’ diyen İbrahim Bodur, bu alandaki Ar-Ge çalışmalarının fitilini ateşledi. O dönemde iş dünyasında böyle yenilikçi bir ürüne yatırım yapmak, sıra dışı bir girişim olarak değerlendirilse de kendisi hiç yılmadı. Bu alanda dünyanın önde gelen İtalyan teknolojisinden de yararlandık ve Kalesinterflex’e göre geliştirip, özgün bir üretim teknolojisi yarattık. 2005 yılında da Çan’daki tesisimizde dünyanın ilk porselen plaka fabrikasını kurduk. Kaleseramik’in üretim teknolojisi, kabiliyeti ve uzmanlığının yanı sıra İbrahim Bodur’un vizyonu, sezgisi, cesareti ve azminin çok önemli bir örneği olan Kalesinterflex’in üretimi ile Türkiye’de ve dünyada bir ilke imza attık. Kaleseramik çatısı altında ikinci Kalesinterflex fabrikamızı da 2017’de yine Çan’daki tesisimizde açtık. Bu yatırım ile 1 milyon metrekare olan yıllık üretimimizi 2 milyon metrekareye çıkardık. Daha az enerji ile üretim, sürdürülebilir büyümemizin de mottosu haline geldi.

Üretimimizin ilk 5 yılında ürünümüzü ulusal ve küresel pazarda tanıtmaya çalıştık. Seramiğin geleceğine yön veren devrimsel bir ürün olarak tanımlanan Kalesinterflex ile Çin pazarına da girmeyi başardık. Ateşe ve kimyasallara dayanıklı olması, kolay temizlenebilir ve TÜBİTAK onaylı anti-bakteriyel olması, kullanım açısından büyük avantajlar sağlıyor. Yine desen ve yüzey çeşitliliği ve desenlerin 3D ile desteklenebiliyor olması, antibakteriyel olması, fotoğraf baskısı yapılabilmesi, antigrafiti vasfı, farklı ebatlarda kesilebilmesi, çevre dostu ve fotokatalitik özelliklerinin yanı sıra renk ve doku yelpazesinin genişliğiyle de seramik ve mobilya/dekorasyon ve tasarım alanlarında gelişen tüm moda trendlerini fazlasıyla karşılıyor.

“Kalesinterflex Seramikte Bina Yükünü 4’te 1’e Düşürdü”

Dünyanın en büyük, en ince seramiği Kalesinterflex sayesinde 2000’li yılların başında ortalama 28 kilo civarında olan bir metrekare seramiğin ağırlığını, 7 kiloya kadar düşürdük. Seramikte metrekare başına ağırlığı 4’te 1’e kadar düşüren Kalesinterflex ile, İbrahim Bodur’un bina yükünü hafifletme hedefine de ulaşmış olduk.

Kalesinterflex, seramiği kullanıldığı geleneksel alanların dışına çıkartarak, mimari tasarımlara ve inşaat teknolojilerine yeni bir bakış açısı kazandırdı. Özellikle büyük porselen plaka ebatlarının devreye girmesiyle, alışılagelmiş yer-duvar-cephe kaplamaları ve daha da ötesinde; mutfak tezgahı, mobilya, hatta beyaz eşya, televizyon ünitesi, duvar tablosu gibi daha farklı alanlarda kullanımları giderek arttı. Yapılara büyük bir hareket, uygulama ve yaratıcılık özgürlüğü sunan Kalesinterflex, bugüne kadar alışveriş merkezleri, ofisler, metrolar, evler ve restoranlar gibi birçok farklı yaşam alanında hayata değer kattı. Bunun yanı sıra Barcelona Metrosu, Bratislava Havalimanı, Bakü Olimpiyat Stadı, Leeds Stadyumu, Senegal Birleşmiş Milletler Binası ve Sochi Olimpiyat Köyü gibi dünyanın farklı ülkelerinde birçok prestijli projenin de tercihi Kalesinterflex oldu.

“Sektörümüze, Ülkemize, Şirketimize Katkı Sağladı, Değer Yarattı”

Kalesinterflex’in tüm bu üstün özellikleri ve yaptığımız yatırımlar, özellikle seramik ihracatında da katma değer yarattı. Bu ürünümüz ile hem yeni ürün gamında ve teknolojisinde sektörün önünü açmış olduk hem de bu alanda dünyanın en önemli üreticilerden biri olma pozisyonumuzu güçlendirdik. Dünyadaki son 10 yıllık trendlere baktığımızda, seramik kökenli plakaların, alışılagelmişin dışında, farklı alanlardaki kullanımlarının arttığını görüyoruz. Biz de Kalesinterflex’in açtığı bu fırsat penceresini en iyi şekilde değerlendirebilmek için porselen plaka yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu çerçevede 2022’de 34 milyon Euro tutarındaki bir yatırım ile üçüncü porselen plaka yatırımımızın temelini attık. 27 Temmuz’daki da Kale Grubu’nun 66. Kuruluş Yıldönümü ve Seramik Bayramı kutlamalarında Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’ın katılımı ile yeni hattaki ilk üretimimizi gerçekleştirdik.

Yeni Hattımız Ürün Gamımızı Çok Daha Çeşitlendirdi, Çok Daha Güçlendirdi

Yeni hattımızda; en büyük ebat olan 6, 10, 12 ve 20 mm kalınlıkta ve 160×320 cm ebatlarında üretim yapıyoruz. Hattımızda üretilmeye başlayan yeni kalınlık ve ebatlar, Kalesinterflex’i hem kullanım alanı hem de uygulama çözümleri açısından çok daha mükemmel ve eksiksiz kılıyor. Yeni hattımızın üretime geçmesiyle birlikte Kalesinterflex ürün gamımız, 3, 5, 6, 10, 12, 20 mm gibi farklı kalınlık alternatifleri, 100×300 cm, 120×360 ve 160×320 cm’lik porselen plaka büyüklüğüne ve alt ebatlarına kadar genişledi.

İhracat ve Sürdürülebilirliğe Katkı Sağlıyor

Yeni hattımızdaki üretimin yüzde 70’i de ihraç pazarlarına yönelik olacak. Bu üretim hattımız, bugüne kadar geliştirilmiş yeni üretim teknolojilerinin hemen hemen tamamını bünyesinde barındırıyor. Standart üretime göre birim ürün başına yüzde 42 daha az karbon emisyonu salımı ile çalışıyor. Sıfır atık, düşük enerji kullanımı ve tam dijitalleştirme yoluyla üretime, sürdürülebilirliğe de katkı sağlıyor.

Bununla birlikte, yeni dönemde global marka yolculuğumuzu yeni yatırımlarla daha da ileri taşımayı amaçlıyoruz. Endüstriyel dönüşüm planlarımızda porselen plaka, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği başta olmak üzere yeni yatırımlar var. 2023 yılında yurt içinde, kapasite artışı ile birlikte modernizasyon, dijitalleşme, enerji tasarrufları, çevre ve iş güvenliği gibi konularda; Çanakkale, Yozgat, Bandırma ve İstanbul’daki tesislerimiz için toplamda 1 milyar 282 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyoruz. Şu anda da Türkiye’de başladığımız ve devam eden yatırımlarımızın 2023 Mart sonu itibariyle toplam büyüklüğü ise 600 milyon TL’yi aşıyor.

İlk ve Son Yatırım Aynı Noktada Buluştu

Kaleseramik’in Borsa İstanbul’da işlem görmesini temsil eden gong törenimiz, çok güzel bir tesadüfle 66. Kuruluş Yıldönümü ve Seramik Bayramı kutlamaları sırasında yapılmıştı. Kutlamalar sırasında Kalesinterflex üretim hattımız da hizmete açılmıştı. Öte yandan bir yılda tamamlayarak hizmete açtığımız bu yeni üretim hattımız, tesisimiz içinde 1957 yılında ilk fabrikamızın kurulduğu noktada, aslına uygun yenilenen bina içinde gerçekleşti. Tüm bunlar bizler için ayrı bir anlam ve değer taşıyor”.

“Türkiye’nin 1., Avrupa’nın 5., dünyanın 18. En Büyük SKM Üreticisiyiz”

Türkiye’nin köklü şirketlerinden biri olan Kaleseramik’in Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında yeni başarılara imza atmayı hedeflediğini ifade eden Altuğ Akbaş, şöyle konuştu:

“Kaleseramik, hayatını Türkiye’nin sanayileşmesine ve gelişimine adayan Kale Grubu’nun kurucusu merhum İbrahim Bodur tarafında kuruldu. 1957 yılında Türkiye’nin ilk seramik fabrikası olarak Çanakkale’nin Çan ilçesinde atılan temel ile başladığımız yolculukta, bugün Çanakkale Çan ve Semedeli, Yozgat Yerköy ile Balıkesir Bandırma’daki dört farklı lokasyonda 474 bini kapalı olmak üzere, toplam 1.290.0000 metrekarelik alana sahip tesislerimizde başarıyla üretim yapıyoruz.

Yıllık toplam 56 milyon metrekare seramik kaplama malzemeleri, 1,14 milyon adet seramik sağlık gereçleri ve 84 bin modül banyo mobilyası üretim kapasitesine sahibiz. Ürünlerimizi yurt içinde 533, yurt dışında da 86 ülkedeki 164 satış noktası ile müşterilerimize ulaştırıyoruz. 2022 Ceramic World Review Raporuna göre, 56 milyon metrekare üretim kapasitesi ile Türkiye’nin 1., Avrupa’nın 5., dünyanın 18. en büyük seramik kaplama malzemesi üreticisi konumunda bulunuyoruz. İç pazardaki eğilimleri ve pazar payını araştıran bağımsız araştırma şirketi GFK’nın 2023 ilk çeyrek verilerine göre de Türkiye’deki karo pazarında yüzde 22,6’lık pay ile pazar lideriyiz.

Toplamda 4.500’den fazla ürün çeşitliliğine sahip olan şirketimizin bünyesinde; Çanakkale Seramik ve Kalebodur’un yanı sıra Kalesinterflex, Kale Banyo, Edilcuoghi Edilgres ve T-One gibi prestijli ve güçlü markalarımız bulunuyor. Son olarak sektörde ilk kez AR-Artırılmış Gerçeklik teknolojisi ile ürünleri canlı deneyimleme fırsatı sunan Türkiye’nin ilk banyo ve mekan tasarım sitesi Kale Core uygulamamızı hayata geçirdik. Yaptığımız yatırımlar ve güçlendirdiğimiz üretim teknolojimiz sayesinde 2023 yılına güçlü bir giriş yaptık. 2023 Mart sonu itibari ile son bir yıllık net dönem karımızı, bir önceki döneme göre yüzde 333 oranında artırarak, 1 milyar 474 milyon TL’ye, net satışlarımızı da yüzde 98’lik bir artışla 6 milyar 645 milyon TL’yı çıkardık. Satışlarımızın yüzde 30’u ise yurt dışı satışlarımızdan geldi ve bu dönemdeki ihracatımızın toplamı da 2 milyar 18 milyon TL oldu.

“Çan, Kaleseramik’in En Büyük Üretim Üssünü Oluşturuyor”

Kale Grubu ve Kaleseramik’in başlangıç noktası olan Çan, bizim en büyük üretim üssümüzü oluşturuyor. Çan’da bugün yaklaşık 400 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 800 bin metrekare alanı kapsayan devasa bir üretim tesisine sahibiz. Bu tesisimizde; yılda yaklaşık 22 milyon metrekare duvar karosu, 15,1 milyon metrekare yer karosu, 5,8 milyon metrekare granit seramik ve 7,0 milyon metrekare Kalesinterflex olmak üzere 50 milyon metrekareye yakın toplam üretim kapasitemiz bulunuyor. Halihazırda 50 değişik ebatta 1.900 çeşit yer karosu ve 60 değişik ebatta 2.200 çeşit duvar karosu üretmenin yanında, her yıl yaklaşık 200 çeşit yeni ürünü tüketicilerin beğenisine sunuyoruz.

Ürün geliştirme başarımızın arkasında ise, Kaleseramik Ar-Ge Merkezimiz önemli bir rol oynuyor. 2022 yılında 34 adet Ar-Ge projesini tamamlayan merkezimizin; 3’ü uluslararası 9’u ulusal toplam 12 patenti; 21’i yurt dışı, 184’ü de yurt içi olmak üzere toplam 205 adet marka tescili bulunuyor.

“Kalesinterflex’te de Olduğu Gibi Tüm Yatırım ve Ürünlerimizde Sürdürülebilirliği Odak Alıyoruz”

Kaleseramik olarak, yatırım ve ürünlerimizde sürdürülebilirlik odak noktamızı oluşturuyor. Özellikle inovatif ürünümüz Kalesinterflex, bu konuda hedeflerimize önemli bir katkı sağlıyor. Sahip olduğu nitelikleri ile doğa dostu ve çevreci bir ürün olan Kalesinterflex’in standart seramik karolara göre hammadde tüketimi yüzde 57, doğalgaz tüketimi yüzde 47, su tüketimi de yüzde 20 daha az oluyor. Çevreye karşı duyarlılık özelliğiyle ‘Ecospecifer’ belgesine sahip olan bu ürünümüzün üretiminde, geleneksel seramik üretim süreçlerine göre; gaz ve toz emisyonu 20 kat, CO2 emisyonu da 1.000 kat daha az gelişiyor.

Şirket olarak, buna ek olarak kendimize önemli sürdürülebilirlik hedefleri koyduk. Bu hedeflerimiz doğrultusunda 2021 yılına göre; doğrudan sera gazı salımlarımızı 2030’a kadar yüzde 25 düşürmeyi, yenilenebilir elektrik kullanımımızı yüzde 100’e çıkarmayı, kapalı döngü üretim oranımızı yüzde 100 artırmayı ve su kullanımımızı da yüzde 25 azaltmayı amaçlıyoruz. Sürdürülebilirlik alanında; üretimin yanı sıra geri dönüşüm, atıkların önlenmesi, hammaddeden son ürüne malzeme ve süreç iyileştirmeleri, sektöre yön verecek inovatif ürünlerin tasarımı, geliştirilmesi gibi daha birçok projeyi de yürütüyoruz.

Bunların yanında, aynı zamanda paydaşı olduğumuz Türkiye’nin ilk ‘Hidrojen Vadisi Projesi’ olan HYSouthMarmara – Güney Marmara Hidrojen Vadisi Projesi’nde yer alıyoruz. Bu önemli projeyle birlikte önümüzdeki 4 yıl boyunca hidrojen ile üretim yapmayı ve bu sayede de karbon emisyonumuzu dörtte bir oranında düşürmeyi planlıyoruz”.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.