Son Dakika: Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Toplantısı Yapıldı *** Çanakkale’de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu Yapıldı *** Boğazgücü’nden Başkan Muharrem Erkek’e Ziyaret *** ÇOMÜ Kent Fest Sona Erdi *** 1915 Çanakkale Köprüsü’nde Jandarma Göreve Başladı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Çocuklara Arkeolojik Kazı Atölyesi Hazırlandı

Çanakkale’de hafta sonu gerçekleştirilen Arkeolojik Kazı Atölyesi’nde çocuklar, hem sunum hem kazı çalışmasının yer aldığı eğlenceli bir deneyim yaşadılar. Çanakkale Belediyesi 2024 yılı 23 Nisan Tahta At Çocuk Şenliği programında..

Çocuklara Arkeolojik Kazı Atölyesi Hazırlandı
Yayınlanma: 188 Okuma

Çanakkale’de hafta sonu gerçekleştirilen Arkeolojik Kazı Atölyesi’nde çocuklar, hem sunum hem kazı çalışmasının yer aldığı eğlenceli bir deneyim yaşadılar.

Çanakkale Belediyesi 2024 yılı 23 Nisan Tahta At Çocuk Şenliği programında yer alan ve hava muhalefeti sebebiyle ertelenen “Çocuklar İçin Arkeolojik Kazı Atölyesi” 2 Haziran Pazar günü Seramik Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Atölye, arkeoloji hakkında gerçekleştirilen sunum ile başlarken bilim, arkeoloji, kazılardaki çalışma sistemi, arkeolojinin önemi gibi konular çocuklarla paylaşıldı. Katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona eren sunumun ardından kazı alanına geçildi.

Temsili kazı alanında çalışan çocuklar, arkeolojik bir buluntuyu çıkarmanın inceliklerini ve sonrasındaki işlemleri eğlenerek öğrendiler. Kırık olan buluntuların yapıştırılması ve soruların yanıtlanmasının ardından atölye tamamlandı.

Haber: Osman Okan

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.