8 Haziran Dünya Okyanuslar Günü Kapsamında “Çanakkale Savaşları Batıkları – Biyoçeşitliliği, Korunması Ve Sürdürülebilir Yönetimi” Başlıklı Çevrimiçi Çalıştay Gerçekleştirildi. Sivil toplum kuruluşlarının ve halkın, denizler ve çevre ile ilgili konularda..
8 Haziran Dünya Okyanuslar Günü Kapsamında “Çanakkale Savaşları Batıkları – Biyoçeşitliliği, Korunması Ve Sürdürülebilir Yönetimi” Başlıklı Çevrimiçi Çalıştay Gerçekleştirildi.
Sivil toplum kuruluşlarının ve halkın, denizler ve çevre ile ilgili konularda söz hakkını kullanması için, 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen “8 Haziran Dünya Okyanuslar Günü” kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) ortaklığıyla “Çanakkale Savaşları Batıkları – Biyoçeşitliliği, Korunması ve Sürdürülebilir Yönetimi” başlıklı çevrimiçi bir çalıştay yapıldı.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R.Cüneyt Erenoğlu, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı ve İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bayram Öztürk, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Alan Planlama ve Proje Grup Başkanı Muhammed Parlak çalıştay da yaptıkları konuşmalarda, 109 yıl önce Çanakkale Savaşları’nda batan/batırılan gemiler, savaşın yadigarları, ait oldukları ülkelerin emanetleri olarak ele alındılar.
Haber: Osman Okan
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.