Son Dakika: Hastane Önü Böyle mi Kalacak? *** Narin’in düşleri… *** Gelibolu’da İlköğretim Haftası Kutlaması Yapıldı *** Narin Henüz 8 Yaşındaydı *** Doğalgaz Çalışmaları Gelecek Yıl Belki *** Kapalı Pazaryeri İçin İlk Adım Atıldı *** Nihayet Tedavisine Başlandı *** Denizleri Kirletme, Geleceğe Sahip Çık *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Güneşhan’dan Kapya Biber ve Domates Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul, Yenice İl Genel Meclis Üyesi Hasan Basri Öztürk ile beraber Yenice’ye bağlı Reşadiye Köyü’nde biber..

Güneşhan’dan Kapya Biber ve Domates Açıklaması
Yayınlanma: 61 Okuma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul, Yenice İl Genel Meclis Üyesi Hasan Basri Öztürk ile beraber Yenice’ye bağlı Reşadiye Köyü’nde biber rampasında kapya biber üreticileriyle birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP Çanakkale milletvekili İsmet Güneşhan yaptığı açıklamada; “Yenice’ya bağlı Reşadiye köyü biber rampasındayız. Burada toplanan biberler yurdun farklı farklı bölgelerine gitmekte. Burada üreticilerimiz var, nakliye işini götüren arkadaşlarımız var, bu işlere aracılık yapan arkadaşlarımız var. Ama onlarla konuştuğumuz zaman bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz. Çünkü geçen sene 16 lira, 17 lira, 18 lira olan kapya biberi şimdi 4 liraya, 5 liraya, 6 liraya zor müşteri bulunabiliyor. Dolayısıyla bu sene tarlada kalmasın diye zararına toplanıyor ve gönderilmeye çalışılıyor. 22 Yıllık AKP iktidarının izlemiş olduğu tarım politikası sonucunda şimdi çiftçilerimiz, köylülerimiz mağdur durumda ve iflas etmiş noktasında. Biber de böyle olduğu gibi aynı şekilde domateste de büyük zarar var. Şuan da domatesler toplanmıyor bile. Yoldan gelirken gördük tarlaları, tarlalarda domatesler kıpkırmızı duruyor, insanlar dönüp bakmıyor bile. Bu anlayış böyle devam ettiği müddetçe önümüzdeki dönemlerde ne biber kalacak ne de domates kalacak. Çilekte de aynı şey oldu, artık insanlar çilek tarlalarını düzlüyorlar farklı şeyler ekmek için. Türkiye’de tarımı bitirme noktası bu iktidarın en başarılı olduğu alan. Ve dediğim gibi önümüzdeki dönemde süreçte çiftçimizi, köylümüzü ve ülkemizi çok daha zor günler bekliyor. Çiftçimizin köylümüzün derdi büyük, o derde mutlaka bir çare vardır, o çarenin adı da Cumhuriyet Halk Partisidir. İlk yapılacak olan genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bunlar gidecekler. Köylümüze de çiftçimize de 85 milyon insanımıza da sahip çıkacak olan Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelecek” dedi.

Haber: Osman Okan

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.