Son Dakika: Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Toplantısı Yapıldı *** Çanakkale’de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu Yapıldı *** Boğazgücü’nden Başkan Muharrem Erkek’e Ziyaret *** ÇOMÜ Kent Fest Sona Erdi *** 1915 Çanakkale Köprüsü’nde Jandarma Göreve Başladı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Meclis Toplantısında Ortalık Karıştı

Gelibolu Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı dün 58 kişinin işten çıkarılması sebebiyle büyük tartışmalara sahne olarak gerçekleşmedi. Gelibolu Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısına CHP grubu işten çıkarılan işçileri savunarak katılmazken,..

Meclis Toplantısında Ortalık Karıştı
Yayınlanma: 372 Okuma

Gelibolu Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı dün 58 kişinin işten çıkarılması sebebiyle büyük tartışmalara sahne olarak gerçekleşmedi.

Gelibolu Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısına CHP grubu işten çıkarılan işçileri savunarak katılmazken, işten çıkarılan işçilerde konuşmak üzere meclise gelince toplantıda büyük tartışmalar yaşandı.

Gelibolu Belediyesinin Ekim ayı meclis toplantısına, toplu işten çıkarmalara tepki gösteren CHP grubu katılmadı. Meclis toplantısının hemen başında CHP grup sözcüsü Deniz Cankara, Başkan Ali Kamil Soyuak’tan söz isteyerek; “Göreve geldiğinizden bu yana seçim öncesi verdiğiniz sözlerin aksine alın teri ile gece gündüz durmadan çalışan yüzden fazla emekçiyi işten çıkardınız. Emek, ekmek bizlerin kırmızı çizgisidir. Artık yeter! Gelibolu Belediyesi yönetimi, Gelibolu halkına zulmetmekte, Gelibolu halkının ekmeği ile oynamaktadır. Bu koşullar altında CHP Grubu olarak bizler, “Artık yeter” diyerek protesto ediyoruz” dedi ve CHP grubu salondan ayrıldı.

CHP grubunun meclis toplantısını terk etmesinin ardından Gelibolu Belediye Başkanı Kamil Soyuak açıklamalarda bulundu. Başkan Soyuak; “Esas Gelibolu’ya en büyük ihanet zamanında bırakılan borçlar. Gelibolu Belediyesi’ne en büyük ihanet, ahbap ve dost ilişkisi ile alınan işçiler. Gelibolu Belediyesi’ne en büyük ihanet geçmişten bugüne kadar basitleştirilen, ne yazık ki niteliksizleştirilen, ne yazık ki çaresiz hale sokulan bir belediye. Düşünsenize, ne derdim olabilir de zorlayabilmiş olayım her şeyi. Derdimiz şu, çıkarılan işçilerin içerisinden AK Parti’ye oy atan arkadaşımız da işten çıkarıldı. İYİ Parti’ye oy atan arkadaşlarımız da işten çıkarıldı. CHP’ye oy attığını söyleyen arkadaşlarımız da işten çıktı. Yani 6 ay sonucunda hiçbir ideolojik neden olmadan yalnızca uyumlu mu? Gerekli mi? Bütçemiz ne durumda diye baktık. Herkes konuşuyor ama boş konuşuyor ve siyaset yapmak için geliyor buraya. Geçmişten bugüne baktığımızda ben 1 Nisan’dan bugüne kadar 111 insanı işe almışım. Yeniden değerlendirme ve işçi çıkarma sürecinde ben müdürlerime dedim ki ‘Bu arkadaşlarım çok iyi olursa kalabilecek’ dedik. Ben işe aldığım 111 arkadaşımın 15’ini de işten çıkarmak zorunda kaldım. Performans yetersizliği nedeni ile. Sonra ‘Bugün itibari ile kaç tane arkadaşımı işten çıkarmışız?’ dedim. 60 tane dediler. Biz niteliksiz 48 tane işçi çıkarmışız. Bu 48’in içinde teknik makine var, kimyager var, şoför var, lastik tamircisi, bir de operatör var.

Ben ne almışım? 12 tane beton kalıpçısı almışım ki Belediyede bir tane beton kalıpçısı yok. 12 tane taş ustası almışım ve bir tane taş ustası yok şu anda Gelibolu Belediyesi’nde. 3 tane de oto tamircisi almışım. Marangoz ustası almışım, elektrikçi almışım. Yani ben niteliksiz bir belediye başkanlığından nitelikli bir belediye başkanlık sürecine geçirdim belediyeyi. Geldiğimde 319 tane personel vardı. 111 tane almışım ve bugün itibari ile 307 tane personelim var. Bir taraftan niteliği arttırmaya çalışıyorum, niceliği azaltmaya çalışıyorum. Derdim ne benim? Bu dışardaki insanlarla bir derdim yok, bir husumetim yok. Benim bu insanlarla kötü olma gibi bir derdim yok. Tek bir derdim var benim o da sağlıklı, çalışan, reaksiyon veren bir Belediye Başkanlığı inşa etmek. Eğer birilerinin gönlü hoş olacaksa, birilerine maaş vermek zorundaysak alalım Gelibolu’nun tamamını herkes memnun olsun. Böyle bir şansımız da yok. Borcumuz belli 238 milyon. Ben burada geçmiş dönemin borcunu ödemeye çalışıyorum ve hacizlerle uğraşıyorum. Geçmiş dönemin 13 milyon borcunu ödemişim, 4 milyon gibi mecburen, cebren indirim yapacaksınız diye 5 milyon belediyeye satın aldığım için ve onunla harcamalar yapmışım bunu da personel giderlerini düşürmek zorundayım. Niteliksiz eleman var bir de üstüne biraz daha alırsak ne olacak bunun sonucu? Gelibolu Belediye Başkanlığının parası da kutsal, niteliğide kutsal, en önemlisi Gelibolu kutsal. Biz vatandaşlarımıza daha doğru hizmet edebilmek için yola çıkmışken, geçmiş dönem Belediye Meclis Üyesi arkadaşım geliyor bana ‘Yeter’ diyor. Esas sizin yaptıklarınız yeter artık. Delikanlılık denizin kenarında bu kadar şey yapıp video paylaşmak değil. Önce bu belediyeyi bu hale sokmasaydınız. Benim cebimde para var da mı ben bu insanlara vermedim ve çıkardım işten. Şu anda bıraktığım Evreşe Belediyesinin kasasında 35 milyon hala nakit var. Bana bırakın 35 milyonu ya 138 milyon borç bırakmışsınız, geliyorsunuz burada ahkam kesiyorsunuz. Bir de ben yapılan komisyonlarda asla siyaset yapılmayacak, doğru olan, nitelikli olan kalacak demişken, siyasetle belediyeye giren hiçbir insan kalmayacak” dedi.

Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak’ın açıklama yaptığı sırada işten çıkartılan bazı işçiler meclise gelerek Başkan Soyuak’tan neden işten çıkarıldıklarını öğrenmek istedi. Söz verilmeyince tartışma çıktı tartışmalar bir süre sonra istenmeyen görüntülerin yaşanmasına sebep oldu.

CHP Gelibolu İlçe Başkanı Engin Coşkun ve yönetimi, İl Genel Meclis Üyeleri ve işten çıkartılan işçilerle birlikte CHP’li Meclis Üyelerinin meclis toplantısını terk etmelerinin ardından alkışlarla belediye binası önüne kadar yürüdüler ve meclis üyeleri belediye binasının önüne siyah çelenk bıraktılar.

CHP Gelibolu İlçe Teşkilatı ve işten çıkartılan işçiler, yine hep beraber alkışlar eşliğinde parti binasının önüne kadar yürüdüler. Parti binasının önünde bir konuşma yapan CHP Gelibolu İlçe Başkanı Engin Coşkun, “Bugün bu eyleme katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Her şeyin telafisi olur, emeğin telafisi olmaz. Bugün burada yaptığımız bu eylem, arkadaşlarımızın haklarını savunmak için sadece bir başlangıç” dedi.

Haber: Osman Okan

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.