Son Dakika: Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Toplantısı Yapıldı *** Çanakkale’de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu Yapıldı *** Boğazgücü’nden Başkan Muharrem Erkek’e Ziyaret *** ÇOMÜ Kent Fest Sona Erdi *** 1915 Çanakkale Köprüsü’nde Jandarma Göreve Başladı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Gelibolu’ya 10 Dakikalık Sağanak Yetti

Gelibolu’da bugün öğleden sonra saat 16.00 civarında meydana gelen şiddetli sağanak yağış ilçeye felaketi yaşattı. Şiddetli sağanak yağış yaklaşık 10 dakika sürdü ama kuvvetli rüzgarlarla birleşerek etkisini gösterdi. Kısa sürede..

Gelibolu’ya 10 Dakikalık Sağanak Yetti
Yayınlanma: 134 Okuma

Gelibolu’da bugün öğleden sonra saat 16.00 civarında meydana gelen şiddetli sağanak yağış ilçeye felaketi yaşattı.

Şiddetli sağanak yağış yaklaşık 10 dakika sürdü ama kuvvetli rüzgarlarla birleşerek etkisini gösterdi. Kısa sürede cadde ve sokaklar hızla su altında kalırken, yağışın ardından özellikle ilçenin alçak kesimlerinde su baskınları oldu, su birikintileri nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı, rögarlar tıkandı ve ilçede Cumartesi günleri kurulan pazarda esnaflar ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle bir restoranın kafeteryasına ait tente hasar görürken, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, meteoroloji radarından alınan veriler ve yapılan son değerlendirmelere göre Lapseki ve Biga çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü ve sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su basınçları, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşım aksamaları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, belediyenin resmi sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Haklısınız… Kıymetli hemşehrilerim; Bugün sadecce 20 dakikalık bir yağmur yağmasına rağmen ilçemizdeki evleri, iş yerlerini su bastı ve hatta yollarımız çöktü. Haklı olarak sizler de bu duruma isyan ettiniz. Samimiyetle söylüyorum; ‘Ne söylerseniz söyleyin, haklısınız…’ Bu kentin Belediye Başkanı olarak, bu görüntülerin tekrar yaşanmaması adına, kalıcı çözümler üretebilmek için canla başla çalışarak alt yapımızı düzelteceğiz. Bugüne kadar bu sorunu çözemediği için Gelibolu Belediyesi adına sizlerden özür diliyor, bize güvenmenizi, sabretmenizi rica ediyorum” dedi.

Haber: Osman Okan

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.