Son Dakika: Güneşhan Köy Enstitüleri Panelinde Konuştu *** Gürbüz: Ezine Tarım Fuarı’nda Halkımızla Buluştuk *** Uyuşturucu Operasyonunda 9 Kişi Yakalandı *** Güneşhan “Proje Okullarında Neler Oluyor?” *** Yontar: “Gençlik Şiddeti Bir Toplumsal Alarmdır” *** Tarihin İzinde Heyecan Dolu Bir Maraton *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Güneşhan Köy Enstitüleri Panelinde Konuştu

Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 5. Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri büyük ilgi gördü. Etkinliğin ikinci gününde Türkiye’nin eğitim tarihine damgasını vuran Köy Enstitüleri sistemi üzerinden bugünkü eğitim politikaları..

Güneşhan Köy Enstitüleri Panelinde Konuştu
Yayınlanma: 309 Okuma

Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 5. Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri büyük ilgi gördü. Etkinliğin ikinci gününde Türkiye’nin eğitim tarihine damgasını vuran Köy Enstitüleri sistemi üzerinden bugünkü eğitim politikaları masaya yatırıldı.

CHP Çanakkale Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi İsmet Güneşhan, “Köy Enstitüleri’nden Günümüze Milli Eğitim Politikamız” başlıklı panelde konuştu. Geniş bir katılımla gerçekleşen panelde, Köy Enstitülerinin tarihsel önemi, eğitimdeki üretim temelli yaklaşım ve bugünün eğitim sisteminin sorunları ele alındı.

“Çözüm Köy Enstitüleri’nin Eğitim Anlayışına Geri Dönmektir”

Panelde konuşan İsmet Güneşhan, “Köy Enstitüleri yalnızca bir okul modeli değil, Cumhuriyet’in eğitim felsefesinin bir tezahürüdür” dedi. Eğitim sisteminde yaşanan güncel sorunlara dikkat çeken Güneşhan, “Günümüzde öğrenciler sınav odaklı ve ezbere dayalı bir sistemde zorlanırken, öğretmenler ise özlük haklarından atama sorunlarına kadar birçok zorlukla mücadele ediyor. Bu durum köy enstitülerinin çok yönlü ve üretken eğitim anlayışına olan ihtiyacımızı açıkça ortaya koyuyor” sözleriyle güncel eğitim sistemine yönelik eleştirilerini de dile getirdi.

Güneşhan konuşmasında ayrıca “Çözüm, Cumhuriyet’in kurucu değerlerine ve Köy Enstitüleri’nin laik, üretim temelli ve toplumcu eğitim anlayışına geri dönmektir” ifadelerini kullandı.

#ismet güneşhan, #ayvalık belediyesi #köy enstitüsü #gelibolu #çanakkale #chp #cumhuriyet

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.