Son Dakika: 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı *** Marmara Denizi’nde Müsilaj Alarmı *** Gelibolu Karayokuş’taki Yangın Korkuttu *** Marmara Denizi’nde 6,2 Büyüklüğünde Deprem *** Troya Yarı Maratonu Koşuldu *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

ÇOMÜ İle Çanakkale Teknopark İşbirliği Fark Yarattı

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından iller genelinde üniversitelerin patent ve faydalı model performans verilerini analiz eden “Üniversitelerin Patent ve Faydalı Model Performansı Raporu” yayımlandı. Bu kapsamlı raporda aynı zamanda..

ÇOMÜ İle Çanakkale Teknopark İşbirliği Fark Yarattı
Yayınlanma: 94 Okuma

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından iller genelinde üniversitelerin patent ve faydalı model performans verilerini analiz eden “Üniversitelerin Patent ve Faydalı Model Performansı Raporu” yayımlandı. Bu kapsamlı raporda aynı zamanda Üniversite Sanayi İşbirliği ile teknoloji ve girişimcilik ekosisteminde yürütülen çalışmalar hakkında önemli bilgiler de sunuldu.

Bölgesel Güç ve İşbirliğinin Sembolü

“Üniversitelerin Patent ve Faydalı Model Performansı Raporu” sonuçlarına göre, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 88 patent ve faydalı model başvurusu ile büyükşehirler dışındaki iller arasında 3.Sırada yer alırken, Ege Bölgesi’nde İzmir’in ardından 2.Sırada, Trakya’da ise 1.Sırada yer aldı.

Raporda yer alan “İllere Göre 100 Patent ve Faydalı Model Başvurusu Başına Düşen Üniversite Başvuruları” değerlendirmesinde Çanakkale, Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgeleri karşılaştırıldığında 15,83 oranı ile zirvede yer aldı. Bu veri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin, Çanakkale Teknopark’ın da katkıları ile gerçekleştirdiği patent ve faydalı model başvuru sayısının, bölgedeki genel inovasyon faaliyetleriyle uyumlu ve etkili bir şekilde ilerlediğini ortaya koydu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin patent, faydalı model başvuru ve tescil çalışmaları Çanakkale Teknopark’ın kurulumunun ardından hız kazandı. Çanakkale Teknopark bünyesinde kuruluşundan bu yana hizmet veren Teknoloji Transfer Ofisi’nde yürütülen Üniversite-Sanayi İşbirliği çalışmaları ile Fikri Haklar ve Ticarileştirme Hizmetleri bu başarılı sonuçların alınmasında önemli bir yere sahip. Akademisyenlerin, girişimcilerin ve işletmelerin patent ve faydalı model süreçleri hakkında bilgilendirilmesinden başvuru dosyalarının hazırlanmasına, başvurularının takip ve yönetiminden sanayi ile işbirliği içinde çalışmaların geliştirilmesine kadar tüm süreçlerde kesintisiz hizmet veren Çanakkale Teknopark, üniversite bünyesindeki bilginin teknolojiye ve ekonomik değere dönüşmesinde de son derece önemli katkılarda bulunuyor.

Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Öncü

Bu başarıda Çanakkale Teknopark’ın sanayi ile kurduğu güçlü köprü, 18’i akademik girişim olmak üzere 73 inovatif firma ile yürütülen ortak projeler ve girişimcilik destek mekanizmaları önemli bir rol oynuyor. Hem akademik girişimler hem de bölge sanayisi için stratejik bir merkez olan Teknopark, yalnızca bir Ar-Ge üssü değil, aynı zamanda bölgenin teknolojik, inovatif ve ekonomik kalkınmasının da önemli unsurlarından birini oluşturuyor.

Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde yürütülen inovasyon, girişimcilik ve patent destek programları gibi çalışmalarının bir sonucu olarak ortaya çıkan bu başarılı sonuç, bölgenin teknoloji ve girişimcilik ekosisteminin gelişimine önemli katkılar sunuyor. Raporda da vurgulandığı gibi bu çalışmalar, üniversitelerin sahip olduğu bilgi birikiminin sanayiye etkin bir şekilde aktarılmasına olanak sağlayıp bir değere dönüşme potansiyelini en üst düzeye çıkararak Türkiye’nin teknolojik bağımsızlık vizyonuna da destek olmaya devam ediyor.

#Çanakkale #Teknopark #Çomü #Teknoloji #Sanayi #Gelibolu #Ekosistem #Patent

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.