Son yıllarda Gelibolu’nun en büyük sorunlarının başında gelen feribot iskelesi sorunu ve buna bağlı olarak her geçen gün biraz daha artan feribot kuyruğu çilesi daha ne kadar sürecek? Yaz kış..
Son yıllarda Gelibolu’nun en büyük sorunlarının başında gelen feribot iskelesi sorunu ve buna bağlı olarak her geçen gün biraz daha artan feribot kuyruğu çilesi daha ne kadar sürecek?
Yaz kış demeden uzayıp giden ama özellikle yaz aylarında sıcakların artması ve hususi araçlarında devreye girmesi sonucu iyice içinden çıkılmaz bir hal alan feribot kuyruğu sadece Gelibolu’nun ve Geliboluluların değil seyahat yaparken bu topraklardan geçen herkesin kabusu olmuş durumda. Böyle giderse Gelibolu ismi, tarihi, turizmi, doğal güzellikleri ile değil uzayıp giden feribot kuyruklarıyla anılır hale gelecek.
Yıllardır yapılması beklenen ve sonunda ihalesi yapılan Gelibolu Feribot İskelesi bir kaç yıla kadar bir aksilik olmazsa tamamlanacak ama o iskele yapılana kadar bu çile devam etmemeli, buna bir çözüm bulunmalı, neredeyse her gün kilometrelerce uzayıp giden, sıcaklarda insanları bezdiren bu feribot kuyruklarına ve ona bağlı olarak tıkanan şehir içi trafiğine feribot iskelesi yapılana kadar geçici de olsa bir çözüm bulunmalı.
Gelibolu’yu yönetenler uyuyor mu? Uyumuyorlarsa bu yazdıklarıma kulak versinler… Çünkü bu kargaşa neredeyse her gün internet ortamındaki haber sitelerinde, yerel gazete sayfalarında, sosyal medyada sürekli gündemde tutulurken, bu konuda yetki sahibi olan kişi yada kurumların görmezden gelmezi anlaşılır gibi değil.
Gelibolu Feribot İskelesi hemen yarın hizmete girmeyeceğine göre bir çözüm bulmak gerekmez mi, bir çare üretmek gerekmez mi? Gelibolu Belediyesi tarafından Kore Kahramanları Caddesi’nin bir şeridi feribot sırası olarak belirlenmiş ama ne bir denetim var, ne de bu sıraya uyan var. Neredeyse her gün uyarılar yapılmasına rağmen bir kulaktan girip diğerinden çıkıyor anlaşılan.
Çözüm olarak sanayi sitesinden iskeleye kadar feribot sırası olarak belirlenmiş olan yol belediyemizin çok sevdiği bir uygulama olan delinatör ile ayrılsa ve bölünmüş yol olsa, karşılıklı olarak gidiş geliş tek yön yapılsa, cadde boyunca park yasağı uygulansa geçici bir çözüm olabilir mi, olabilir. En azından karşıdan da trafik akışı olacağı için şerit ihlalinin önüne geçilmiş ve bir düzen getirilmiş olur.
Caddenin diğer tarafı da, yani iskeleden sanayi sitesine gidilen yol da aynı şekilde delinatör ile bölünmüş yol olarak şehir içi trafiğine ayrılsa geçici bir çözüm olabilir mi, bence olabilir. Bunun için yapılması gerekende yolun bu tarafına yasağı getirmek olur. Bir başka çözümde feribotu kullanacak olan araçlar için sanayi sitesi kavşağı öncesinde bir bilet gişe oluşturmak ve araçları şehir dışında bekletmek olabilir. Geçici çözümler daha farklı da olabilir ama hiç bir yeni çözüm yoluna gidilmeden de sadece belediye zabıtalarının ve feribotlarda görevli iskele personelinin düzeni sağlaması ile de sorun çözülebilir.
Soru : Belediye tarafından bir feribot sırası oluşturulmuş mu?
Cevap : Evet
Öyleyse feribot sırasındaki araçları diğer şeride geçirmezsin olur biter, sadece denetim ve uygulama yeterli olur. Ne feribot sırası karışır, ne diğer şerit tıkanır, ne can güvenliği ortadan kalkar, ne de mal güvenliğine bir zarar gelir.
Sadece kuralları uygulayarak çözüm bulunabilir ama aksi halde konuşmaya yazmaya devam ederiz.
(Eski Site Okunma Sayısı – 1489)
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.