Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü su ürünleri dalında çalışmalarını sürdürüyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan..
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü su ürünleri dalında çalışmalarını sürdürüyor.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü tarafından bir açıklama yapıldı.
Yapılan açıklama şöyle:
Çanakkale iç sularında ve kıyıdaş olduğu denizlerde önemli balıkçılık ve su ürünleri varlıklarına sahiptir ve bunların ürüne dönüştürülüp katma değerinin artırılarak satışının yapılması önem arz etmektedir. Bu kapsamda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü olarak ilimizde su ürünlerinin işlenmesiyle ilgili daha önce sağladığımız desteklere ilave olacak şekilde sektörü güçlendirecek iki önemli yatırıma daha destek vererek Çanakkale ve ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz.
Yakın zamanda proje başvurularını aldığımız 10. Başvuru Çağrı döneminde yeni sözleşme imzaladığımız Ton Balıkçılık San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Babadan Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. firmalarının uygulayacakları projelerle firmalar başta olmak üzere ilimizin su ürünleri işleme kapasitesi yükselecek, ürünlerin katma değeri ve ihracat miktarı artacaktır.
Sözleşme imzaladığımız Ton Balıkçılık San. ve Tic. Ltd. Şirketi Lapseki-Umurbey’de kuracağı 1300 ton/yıl kapasiteli yaklaşık 12.8 Milyon TL bütçeli yeni tesisini tamamladığında % 40 oranında desteklenecektir. Sözleşme imzaladığımız diğer firma olan Babadan Gıda San. ve Tic. Ltd. Şirketi Ayvacık-Gülpınar Köyü’nde bulunan mevcut su ürünleri işleme tesisi ise yapılacak kapasite artırımı ve modernizasyonla proje tamamlandığında yıllık 619 ton/yıl kapasiteye ulaşacak ve 1.1 Milyon TL bütçeli projeye % 40 hibe desteği sağlanacaktır.
TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü olarak, bu iki proje örneğinde olduğu gibi su ürünlerinin işlenmesi yanında hayvan yetiştiriciliği (büyükbaş, küçükbaş, kanatlı), tarımsal ürünlerin işlenmesi (süt, et, su ürünleri, sebze meyve) ve çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi (tıbbi aromatik, süs bitkisi, fide fidan yetiştiriciliği, mantarcılık, arıcılık, zanaatkarlık, yöresel ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları, yenilenebilir enerji) konularıyla ile ilgili her türlü yatırım fikirleriniz için sizleri İl Koordinatörlüğümüze bekliyoruz.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.