Son Dakika: Çanakkale Teknopark Anadolu’da Yine Zirvede *** Biga’da Uyuşturucu Operasyonu Yapıldı *** CHP’li Güneşhan: “Deprem Bölgesinde Eğitim Büyük Sorun!” *** Gazetecilerden İl Genel Meclisi Başkanı’na Ziyaret *** 101 Anne Yüzlerce Öğrenci İle Buluştu *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Doğadan İlham Alan Sürdürülebilir Çözümler

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nde “Doğadan İlham Alan Sürdürülebilir Çözümlere” ilham verecek yeni bir program başlıyor… “İyi Bak Dünyana” diyerek, sürdürülebilirliği yaşamın merkezine koyan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, başta..

Doğadan İlham Alan Sürdürülebilir Çözümler
Yayınlanma: 1.002 Okuma

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nde “Doğadan İlham Alan Sürdürülebilir Çözümlere” ilham verecek yeni bir program başlıyor…

“İyi Bak Dünyana” diyerek, sürdürülebilirliği yaşamın merkezine koyan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, başta mimari ve tasarım alanında eğitim gören gençler ve yaşam boyu öğrenime inanan profesyoneller arasında, biyoteknoloji ve biyolojik bilimler odaklı yaratıcı ve yenilikçi çözümlerin ortaya koyulmasını ve disiplinler arası fikir alışverişini desteklemek amacıyla ‘Doğadan İlham Alan Sürdürülebilir Çözümler: Mimari ve Tasarım Perspektifi Programı’nı başlatıyor. Kalebodur’un desteğiyle hayata geçecek programa başvurular 19 Ocak’ta başlıyor.

Kale Grubu’nun Karaköy’deki ilk genel merkezinin dönüştürülmesiyle sanata ve tasarıma alan açan bir üretim ve dayanışma platformu olarak faaliyet gösteren Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), dünyanın sanat ve tasarımla daha iyi bir yer olacağına inanıyor; disiplinler arası paylaşımlara ev sahipliği yapıyor. Kale Grubu’nun başlattığı ‘İyi Bak Dünyana’ hareketiyle daha sürdürülebilir bir dünya için sosyal fayda yaratan fikirlerin savunuculuğunu üstlenen KTSM, başta iklim krizi olmak üzere kronik sorunlara çözüm arayışları kapsamında farklı disiplinlerden öğrenci ve profesyonelleri alanında yetkin isimlerle bir araya getirmeyi amaçlayan ‘Doğadan İlham Alan Sürdürülebilir Çözümler: Mimari ve Tasarım Perspektifi Programı’nı başlatıyor.

Kalebodur’un desteğiyle hayata geçirilen, biyoteknoloji ve biyolojik bilimler odağında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarıyla uyumlu yaratıcı ve yenilikçi çözüm arayışlarının kabul edildiği kolektif programa başvurular, 19 Ocak tarihinde başlıyor. Başvuru yapmak ve programla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen https://www.kaletasarimsanatmerkezi.org/dogadan-Ilham-alan-surdurulebilir-cozumler adresini ziyaret ediniz. Doğadan ilham alan örnekleri bir araya getirerek, katılımcıların problem çözme yetkinliği üzerine sinerji oluşturmayı hedefleyen programın ise 7 Mart tarihinde başlatılması planlanıyor.

Katılım Sınırlı Sayıda

‘Doğadan İlham Alan Sürdürülebilir Çözümler: Mimari ve Tasarım Perspektifi Programı’, üniversitelerin mimarlık fakültesi öğrencileri (mimarlık, iç mimarlık, şehir bölge planlama, endüstri ürünleri tasarımı) arasından seçilecek lisans (3. ve 4. sınıf), yüksek lisans öğrencileri ile istekli profesyonelleri alanında yetkin akademisyen ve uygulayıcılarla bir araya getirecek. Söz konusu program, eğitim (6 hafta) ve girişimcilik (4 hafta) olmak üzere iki ayrı modülden oluşacak. Adı geçen bölümlerden başvuran ve ön elemeyi geçen sınırlı sayıda öğrenci (20 kişi), eğitim modülünün ardından girişimcilik modülüne de ücretsiz katılım sağlayabilecek. Projeye dahil olmak isteyen mimarlık ve tasarım alanında çalışan hayat boyu öğrenmeye gönül veren profesyoneller ise 6 haftalık eğitim modülüne ücretli katılım sağlayabilecek. Eğitim modülü çevrim içi gerçekleştirilirken, girişimcilik modülü KTSM’de hayata geçecek.
img class=”size-full wp-image-300 aligncenter” src=”https://gelibolugaste.com/wp-content/uploads/2021/03/1-GG.jpg” alt=”” width=”100″ height=”58″ />

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.