“Gelibolu Cumhuriyet Platformu Kamuoyu Açıklaması” başlığı ile bir açıklama yapan platform yönetimi açıklamada şu ifadelere yer verdi. Değerli Gelibolu sakinleri, STK’lar (sivil toplum örgütleri) bağımsız şekilde faaliyetlerini sürdüren ve sosyal..
“Gelibolu Cumhuriyet Platformu Kamuoyu Açıklaması” başlığı ile bir açıklama yapan platform yönetimi açıklamada şu ifadelere yer verdi.
Değerli Gelibolu sakinleri, STK’lar (sivil toplum örgütleri) bağımsız şekilde faaliyetlerini sürdüren ve sosyal konuları işlemeyi, gözetmeyi ve savunmayı hedef alan topluluklardır. Bu topluluklar sosyal alanda, çevre, hayvan hakları, kültür, sanat, turizm, hukuk, çocuk ve kadın hakları gibi bir çok farklı konuda çalışmalar yürütür ve bulunduğu bölgede toplumsal yaşama, yerel yönetimlere, yukarıda belirtilen konularda gerektiğinde destek, gerektiğinde de hak arama ve sonuca ulaşabilme bazında eylemsel ya da hukuksal olarak hareket ederler.
Bu bağlamda, Gelibolu Cumhuriyet Platformu da yukarıda bahsi geçen konuları işleyebilmek, kentin yararına ve mağdur olduğu ya da sıkıntı yaşadığı konularda çalışma yapabilmek adına derneklerin bir araya gelmesinden oluşmuş yasal bir platformdur.
Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz bütün projelerde @gelibolucumhuriyetplatformu adındaki Instagram sayfamızdan duyuru, bilgi ve gelişmeleri paylaştık yada basın açıklamaları ile yaptık. Hiç bir zaman da, bürokratik ya da kurumsal olarak, hiç bir merciyi göz ardı etmedik, kural dışı davranmadık. İzlenmesi gereken yolu sistemli, hiyerarşik ve mümkün olan en nezaketli şekilde gerçekleştirmeye özen gösterdik. Herkesle aynı fikirde olmak mümkün olmasa bile, ayrıştırmadan, ötelemeden ortak paydada buluşmaya çalıştık.
Son olarak, Gestaş deniz yolu ve köprü zamları ile ilgili de sadece indirim istemek değil, görüşmek ve bilgi alışverişinde bulunmak için gittiğimiz her belediyede de aynı talep yazısını kullanarak, sayın başkanlara bıraktığımız öneri, talep ve fikirlerimizi paylaştık. Bu ziyaretleri düzenlerken de, tabii ki ilk durağımız ve fikir alışverişinde bulunduğumuz, ilk talep yazımızı götürdüğümüz belediye, Gelibolu Belediyesi’dir. Arkasından sırayla ve resmi randevularla Kavakköy, Evreşe, Eceabat, Lapseki, Çardak ve en son da Çanakkale Belediyesi olmak üzere devam ettik.
Bu talep yazısında;
– Bir ilçede yaşayan her vatandaşın kendi şehrine ulaşabilmesi için en az bir yolun bedava olabilmesinin yaşam ve insan hakkı olduğunu ve bunu ısrarla talep ettiğimizi söyledik.
– Çardak feribotlarının geri kazanımı hakkında ne yapabilirizi sorguladık.
– Çanakkale merkeze ulaşabilmemiz için belediyeler arasında bir anlaşmayla bir otobüs hattının konulup konulamayacağı hakkında sorular sorduk.
– Köprü geçişinde Çanakkale ve Gelibolu’da ikameti olanlar için nasıl bir indirim veya Gelibolu Kart gibi bir uygulamanın olup olamayacağını ve bu durumun sadece Gelibolu için değil, bütün ilçeler için düşünülmesi gerektiğini,
– Hatta kıyısı olan bütün ilçeler arasında şehir hatları vapuru gibi bir hattın sabah, öğlen ve akşam çalışmasının ne kadar güzel olabileceği hakkında da niyet ve dilek belirttik.
Kısacası, şehrini ve yaşadığı Gelibolu’yu çok seven her vatandaş gibi, bizimle aynı düşüncedeki ve talepteki bir çok insanın sesi olabilmek adına bir STK olarak üzerimize düşen görevi hakkıyla yaptığımızı, emek, yürek, enerji, vakit ve nakit harcayarak gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Ayrıca, prosedürü izleyen ve kurallara dikkat eden bir STK olarak, beyan vermek bizim işimiz değildir, bunun son derece bilincindeyiz. Çanakkale Belediyesi’ni ziyaretimiz hakkındaki gazete haberinde yazan da Sayın Muharrem Erkek Bey’in bize indirimle ilgili bir haberi müjdelediğini belirttik, herhangi bir oran ya da miktar belirtmeden. Bu bizim için de sadece müjde niteliğinde bir haberdi, detaylarını anlatmak tabii ki bizim işimiz değildi, bunun da son derece bilincindeyiz. Hareket ve eylem içerisinde olması gereken, kuruluş amacı da bu olan bir STK olarak çalıştık. Projemizin devamını da tabii ki, planladığımız şekilde yürüteceğiz.
Gönül isterdi ki; bağımsız bir platform olarak, şimdiye kadar çoktan bir Kent Konseyi’nin yapması ve belki de üstlenmesi gereken bu tip konulara, bizler de STK’lar olarak destek verelim ve omuz omuza çalışalım. Bir kentin, olmazsa olmazı olan bir Kent Konseyi keşke olsaydı da, gerektiğinde bizler bu vesile ile proje bazında birlikte çalışıp, destek verebilseydik. Maalesef şimdilik, bir kent konseyi oluşuncaya kadar, etkili bir STK olarak hareket etmeye devam edeceğiz.
STK’lar, kentler için son derece önemlidir ve göz ardı edilmemelidir. Kent Konseyleri de bu dernek ve STK’larla oluştuğuna göre, daha fazla söze de gerek olmadığını söyleyerek, gerisini Gelibolu’da yaşayan ve kentine sahip çıkmak isteyen kamuoyuna bırakıyoruz” denildi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.