Son Dakika: Gürbüz “Cumhuriyetin Değerlerini Savunmaya Devam Edeceğiz” *** Çanakkale’deki Operasyonda 3 Kişi Yakalandı *** Çanakkale İnternet ve Sosyal Medya Basın Mensupları Derneğinin Başarısı *** Trakya Kariyer Fuarı Çanakkale’de Başladı *** DEKOS Ege Denizi Depremselliği Basın Bildirisi *** 2024 Yılının Şiddet Haritası Çıkarıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Gürbüz “Cumhuriyetin Değerlerini Savunmaya Devam Edeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, siyasette kadınların gücüne, AK Parti’nin sahadan çekilmesine ve haksız yere ihraç edilen teğmenlere dair önemli açıklamalarda bulundu. Gürbüz, CHP olarak halkın..

Gürbüz “Cumhuriyetin Değerlerini Savunmaya Devam Edeceğiz”
Yayınlanma: 215 Okuma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, siyasette kadınların gücüne, AK Parti’nin sahadan çekilmesine ve haksız yere ihraç edilen teğmenlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Gürbüz, CHP olarak halkın içinde, sahada ve mücadelenin tam merkezinde olduklarını vurguladı.

“AK Parti Artık Sahada Yok, CHP’nin Kadınları Mücadelenin Öncüsüdür”

Başkan Gürbüz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Artık evlere giremiyoruz” açıklamasına atıfta bulunarak, CHP’nin özellikle kadın örgütlerinin sahada aktif olarak çalıştığını ve AK Parti’nin halktan tamamen koptuğunu belirtti:

“Cumhurbaşkanı doğru söylüyor, AK Parti artık sahada yok! Ancak eksik söyledi, sadece evlere giremiyorlar değil, sokağa bile çıkamıyorlar. 15 aydır il başkanıyım, hiçbir resmi törende, bayramda, cenazede, düğünde AK Parti teşkilatlarını göremiyoruz. Sahadan tamamen çekilmiş durumdalar. Ama bizim kadın örgütlerimiz, gençlik örgütlerimiz her gün sahada, her an halkla iç içe. Kadın kollarımız dinamik bir şekilde çalışıyor, sahada halkın yanında yer alıyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin her noktasında olduğu gibi Çanakkale’de de halkın yanında, sahada olmaya devam edecek.”

“İhraç Edilen Teğmenlerin Yanındayız, Cumhuriyetin Askerleri Yalnız Değildir”

Çanakkale’nin, milli mücadelenin kalbi olduğunu ve Mustafa Kemal’in izinde yürüyen her vatan evladının onurlu bir mirası taşıdığını belirten Gürbüz, haksız yere ihraç edilen teğmenlere ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Mustafa Kemal’in askerleri bu ülkenin temel taşıdır! Teğmenlerimiz, Atatürk’ün ilkelerine sahip çıktıkları için ihraç edildiler. Bu kabul edilebilir bir durum değildir! Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in açıklamaları, hepimizin yüreğine su serpti. CHP olarak, ihraç edilen teğmenlerimizin tazminatlarını milletvekillerimizin maaşlarından karşılayarak, onların yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Ama mesele sadece maddi destek değil! Biz, bu ülkede adaletin, hukukun ve Cumhuriyet değerlerinin yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Teğmenlerimiz yalnız değildir, Cumhuriyet Halk Partisi onların arkasındadır!”

“Türkiye Artık Hukuk Devleti Olmaktan Çıktı”

Başkan Gürbüz, Türkiye’de hukukun artık işlememeye başladığını ve adaletin tamamen siyasallaştığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Artık bu ülkede hukuktan bahsedemiyoruz! Bugün mahkemeler, siyasi baskılarla karar veriyor, yargı siyasetin aracı haline gelmiş durumda. Teğmenlerimizin ihraç edilmesi, bir hukuk garabetidir. Normal şartlarda böyle bir kararın alınması bile mümkün değilken, tehdit ve baskıyla alınmış bir karar olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak bu ülkede hukuk yeniden tesis edilene kadar, Cumhuriyet Halk Partisi olarak adaletin takipçisi olacağız.”

“Cumhuriyet Halk Partisi Mücadeleden Vazgeçmeyecek”

Başkan Gürbüz, CHP’nin Türkiye’nin kurtuluşu için tek alternatif olduğunu ve mücadelelerini daha da büyüteceklerini belirterek sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Cumhuriyet Halk Partisi güçlü olmak zorunda! Halkımız bizden bunu istiyor, Türkiye bizden bunu bekliyor. Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkacak, Atatürk’ün mirasını koruyacak ve bu ülkeye yeniden adaleti, demokrasiyi ve eşitliği getireceğiz. Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz, bu ülkeyi adaletsizliğe, hukuksuzluğa teslim etmeyeceğiz.”

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.