Çanakkale Hekimsen sendikası tarafından 1 gün süreli iş bırakma kararı alınmasının ardından, 14 Şubat 2025 Cuma günü ağız ve diş sağlığı merkezlerinde 1 gün süreyle iş bırakma eylemi yapıldı. Çanakkale..
Çanakkale Hekimsen sendikası tarafından 1 gün süreli iş bırakma kararı alınmasının ardından, 14 Şubat 2025 Cuma günü ağız ve diş sağlığı merkezlerinde 1 gün süreyle iş bırakma eylemi yapıldı.
Çanakkale Hekimsen sendikası tarafından 1 gün süreli iş bırakma kararı dolayısıyla bir basın açıklaması yapıldı.
Açıklama şöyle: Bugün burada, sağlık sistemimizin temel taşlarından biri olan diş hekimlerimizin karşı karşıya kaldığı ciddi sorunlara dikkat çekmek ve haklı taleplerimizi duyurmak için toplanmış bulunuyoruz. Kamu ağız ve diş sağlığı hizmetleri, her geçen gün artan iş yükü, yetersiz ekipman ve adaletsiz çalışma koşulları nedeniyle büyük bir çıkmaza sürüklenmektedir. Bizler, hem meslektaşlarımızın insanca çalışma koşullarına kavuşması hem de vatandaşlarımızın daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için sesimizi yükseltmek zorundayız.
Bugün gerçekleştirdiğimiz iş bırakma eylemi, yalnızca bir tepki değil, sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için bir zorunluluktur. Taleplerimiz, sadece biz diş hekimlerinin değil, tüm toplumun sağlığı içindir. Bu nedenle, haklı mücadelemize destek veren tüm meslektaşlarımıza ve bizleri dinleyen herkese teşekkür ediyor, çözüm odaklı adımların bir an önce atılmasını beklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.
Hekimsen olarak, kamuda görev yapan diş hekimlerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmemesi, kullandıkları cihazların modernize edilmemesi ve özlük ile mali haklarının daha da kötüye gitmesi nedeniyle 1 günlük iş bırakma eylemi kararı almış bulunmaktayız.
Taleplerimiz:
1. MHRS Randevu Sayılarının Standartlaştırılması: ADSM, ADSH ve Devlet Hastaneleri’nde diş hekimlerinin MHRS randevu sayıları, kurum idarecileri tarafından belirlenip İl Sağlık Müdürlüklerine bildirilmektedir. Bu uygulama, iller ve hatta aynı ilin merkez ve ilçeleri arasında farklılık göstermekte olup, günlük hasta sayısı 30’u aşmaktadır. Diş hekimlerinin, hastalarına uygulayacakları tedavi sürelerine göre kendi MHRS cetvellerini hazırlamaları sağlanmalı ve MHRS sisteminin işleyişi hekimlerin kendi çalışma planına bırakılmalıdır.
2. Dört Elle Çalışma Kuralının Uygulanması: Bir an önce dört el çalışma sistemine geçilmeli ve her diş hekimine bir ağız ve diş sağlığı teknikeri atanmalıdır.
3. Vardiya ve mesai kaydırma uygulamalarına son verilmelidir.
4. Şiddet olaylarına karşı caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmalıdır.
5. Performans teşvik ödemeleri %36 oranında hesaplanarak dağıtıma acilen başlanmalıdır.
6. Kaliteli hizmet sunumu için gerekli olan malzeme ve cihazların temininde ucuzluk değil kalite ön plana çıkmalı ve kalitesiz iş yapan labaratuvar ile ihaleler fesih edilmeli çok sayıda labaratuvarla çalışmaya uygun ihale yapılmalıdır.
7. Artan iş yükünün azaltılması için yeni diş hekimi atamaları yapılmalı ve kadrolar açıklanmalıdır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.