Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının üzerinden geçen bir ayın ardından yazılı bir açıklama yaparak, yaşanan hukuksuzluğa ve demokrasiye vurulan darbeye tepki gösterdi. “İmamoğlu’na..
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının üzerinden geçen bir ayın ardından yazılı bir açıklama yaparak, yaşanan hukuksuzluğa ve demokrasiye vurulan darbeye tepki gösterdi.
“İmamoğlu’na Yapılan, Halkın İradesine Kelepçedir”
Yontar, “Bugün Türkiye’de demokrasiye vurulan büyük darbenin üzerinden tam bir ay geçti. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun hukuksuz bir şekilde tutuklanması sadece bir siyasetçinin değil, halkın iradesinin de kelepçelenmesidir” ifadelerini kullandı.
“Adalet Suskun, Vicdanlar Yaralı”
İktidarın baskıcı tutumuna karşı susmayacaklarını vurgulayan Yontar, “Bir aydır adalet suskun, vicdanlar yaralı, toplumun sesi ise susturulmak isteniyor. Ama bu ülkenin insanı oylarıyla seçtiği temsilcilerinin böyle yöntemlerle susturulmasına alışmak zorunda değil” dedi.
“Turp ve Şalgam İle Değil, Hukukla Yönetilir”
Yozgatlı bir çiftçinin sözlerine de yer veren Yontar, “Çiftçimiz Abdullah Ceyhan ne güzel söylemiş: ‘Turp ile şalgam ile devlet idare edilmez. Adalet ile hukuk ile idare edilir.’ Bugün Ekrem İmamoğlu’na yapılan, yarın hepimize yapılabilir. Bu yüzden unutmuyoruz, alışmıyoruz, susmuyoruz” şeklinde konuştu.
#Chp #Ekremİmamoğlu #Gelibolu #NurtenYontar #Türkiye #Demokrasi #Çanakkale